recommendations.jpgA LinkedIn volt az első olyan közösségi oldal, ahol a felhasználó a profiljába a saját állításain túl Ajánlásokat is kap, kaphat, kérhet is.

Sőt, ajánlott előbb írni egyet, majd kérni ugyanattól a LinkedIn tagtárstól.

 

A LinkedIn Ajánlásokat csak olyanok adhatják, akik a LinkedIn-nek tagjai, és l'art pour l'art nem adhatják, hanem csak úgy, ha van egy olyan pozícióm, olyan volt munkahelyem, jártam olyan képzésre, ahol az Ajánló ismerhetette engem. Ugyanakkor elfordulhat az is, hogy valaki egy online ismerősétől kér ajánlást. Így lehetséges az, hogy valakinek, aki még soha nem járt Indián kívül van egy olyan ajánlása, amit valaki olyan írt, aki még soha nem járt Indiában.

Ajánlásokat érdemes kollégáktól, volt iskolatársaktól kérni inkább, mert ők jobban ismernek. Elsősorban angolul szoktak Ajánlást adni egymásnak az emberek, de érdemes a szolgáltatásunk célközönségének megfelelő nyelvű Ajánlásokat is begyűjteni. Én például kértem magyar nyelvű ajánlást a Tanácsadó, Tréner at LinkedIn-Kepzes.hu pozíciómhoz.

Azt ajánlom, hogy maximum 1 bekezdés 3-4 sornyi ajánlást tegyünk csak ki, mert különben túl hosszú lesz a profilunk. 

Mivel a LinkedIn szereti, ha hozzányúlunk a Profilunkhoz, érdemes időnként írni 1-1 ismerősnek, mint fent már írtam, mert tőlük mindjárt tudunk is kérni, így a Profilunk változásáról a kapcsolati hálónk a főoldali falon tudomást is szerezhet. 

Ezzel pedig erősítjük az énmárkát.

 

LinkedIn Képzés logóSzeretnél többet megtudni a LinkedIn-ről magyarul, hatékonyabban használni a LinkedIn-t, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a céged hogyan kommunikálhat jobban a LinekdIn révén?

Keresd meg a LinkedIn-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr834357239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása