answers.pngAz eddigi veszteség listán az Events volt az első nagy, igazán nagy veszteség, főleg az aktív Linkedin felhasználók számára. Aztán elvesztettük az olvasmányainkat bemutató Amazon applikációt. Az RSS elvesztését nyilván csak az igazi power user csoport tulajdonosok vették észre, azaz ma már nem lehet RSS-ben behúzni (újabb) tartalmakat, de a régi még megmaradt.

A Linkedin Events helyett van az EventBrite.com és a MeetUp.com, ami két külső vállalkozás, és érthetetlen számomra, hogy a Linkedin miért vág le jó szolgáltatásokat.

 

A legújabb veszteség az első, amiről a Linkedin emailt küldött. Hogy kinek az, kérdéses. Mind a 200 millió felhasználónak, vagy csak annak a sok ezernek, 10 vagy épp 100 ezernek, aki használta... A lényeg az, hogy a Linkedin megszünteti az Answers nevű eszközét 2013. január 31-én, ahol a közösség segítette a közösséget. Lehet, hogy válaszadó itt választ adott, a másik közösségi szeletben pedig kérdezett.

Tehát a fent már említett levélben a Linkedin felhívja a felhasználók figyelmét a Poll (ezt be kell állítanunk, ha szeretnénk használni; régebben a More alatt volt), azaz a kérdőívre; a több mint 1,5 millió csoportra; az úgynevezett influencer-ek követésére (akik jelenleg [2013. január 18-án] 209-en vannak), akik egy egy szakma véleményvezérei. Valamint a status update-jeinket is hirdeti a Linkedin, ami a főoldalunkon lévő üzenőfal, ahogy azt még a WiW-en szólítottuk.

A Linekdin Answer közössége máris keresi a helyét és van is egy alternatíva. A Quora, sőt olyat is olvastam, hogy elképzelhető, hogy a Linkedin majd felvásárolja a Quora-t, hogy így közösségét megtartsa. Bár se az EventBrite-ot, se a MeetUp-ot nem vette meg.

Ez a cikk nem jött volna létre, ha Taubert István megint meg nem pingel. Köszönöm!

A TripIt minapi levele megoldást ad azok kezébe, akik nem szeretnék elveszteni a Linkedin/Tripit-en eddig gyűjtött mérföldjeit, azok most egy app-el összeköthetik a Linkedin Profiljukat a Tripit fiókjukkal.

LinkedIn Képzés logóSzeretnél többet megtudni a Linkedinről magyarul, hatékonyabban használni a Linkedint, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a céged hogyan kommunikálhat jobban a Linekdin révén?

Keresd meg a Linkedin-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr735025586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása