wifi_hack.jpg 6,5 millió Linkedin jelszó lerült ki egy hacker rosszvoltából, írja a Socialtimes.hu

 

Szokásomtól eltérően egy gyors üzenettel leplek meg, mielőtt még én is megváltoztatnám a jelszavamat. Azaz VÁLTOZTASD MEG a jelszavadat mielőbb!!!

linkedin-logo-ferde.jpg

Egy hal sütő kisiparos, de nem a római partról, se nem egy balatoni strandról, hanem Oroszországból meg hackelte a LinkedIn oldalt és el lopott 6 458 020 darab jelszót...

 

AZONNAL változtass!!!

Legjobb, ha az elfelejtett jelszó gombra kattintva mindjárt cseréled is.

Azt írja az Index 2012. 06. 06. (szerdán) és 2012. 06. 07. (csütörtökön).

És itt van a tanulság is, amit a HWSW oldalán olvastam:

Fontos a megfontolt jelszókezelés

Mindenesetre ha már megtörtént a baj, legalább újra nagyobb figyelem irányul a jelszavakra, illetve a webes biztonságra. Fontos tanács, hogy lehetőleg ne használjunk azonos jelszavakat kritikus webes szolgáltatásoknál. Nem kell sok fantázia ahhoz, hogy az ellopott LinkedIn jelszavakat a hozzájuk tartozó e-mail címnél is kipróbálja a hacker és spamelésre vagy bármi másra használja. Emellett érdemes erős jelszavakat használni, legalább 8-12 karaktereseket.

 

LinkedIn Képzés logóSzeretnél többet megtudni a LinkedIn-ről magyarul, hatékonyabban használni a LinkedIn-t, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a céged hogyan kommunikálhat jobban a LinekdIn révén?

Keresd meg a LinkedIn-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr394569585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása