linkedin-logo-ferde.jpgAmerikában, ahol az szakmai közönség 83%-a (!) tag a LinkedIn is jellemző, hogy a felhasználók sok hibát vétenek. Itt az 5 legjellemzőbb hiba, amit vétenek, amiből mi is tanulhatunk.

1) Sokan hiszik hazánkban is, hogy a LinkedIn egy nagy CV/önéletrajz gyűjtemény, és csak állás találására szolgál. Észrevehetően javul az emberek LinkedIn profilja, ha elbocsájtják, pedig, ha heti 11-12 percet töltenének vele, akkor folyamatos karbantartásával, akár előre is ugorhatna általa.

2) Hallott már valaki a SEO-ról? Igen? Akkor itt is használjuk a 100%-osan kitöltött keresőszó (mindenkinek van ilyen, mivel foglalkozunk, mi a hobbink, mit szeretnénk csinálni) gazdag profilt a Google és a toborzó, HR-es és a fejvadász is hamarabb megtalálja. Segítsünk neki, hogy ő is tudjon segíteni nekünk.

3) Nem lépünk be a legjobb, hasznosabb csoportokba. Lokális csoportok (a legnagyobb üzleti csoport Magyarországon a Hungary Business Society) A volt és a mostani munkahely, a volt iskolák, szakmai csoportok. Több csoport van, mint másodperc egy héten. Sőt, két hét alatt nem kattan annyiszor az óra. 

linkedin_takaro.jpg4) Nem osztjuk meg a fontos tartalmat, amit generálunk. A Twitterrel be tudjuk húzni azt a tartalmat, amit mi írunk, és azt a LinkedIn tovább osztja a követőinknek. És azt is, amit fontosnak tartunk, amivel vélemény vezérré is válhatunk és az ismerőseink is általunk olvashatják a fontos cikkeket.

5) Építsd a kapcsolati hálódat, mert rájuk tudsz építeni később. A kollégáidat, a volt kollégáidat, az évfolyamtársaidat, iskolai haverokat érdemes bejelölni, mert együtt megyünk előre. Ki előbb jár, ki újra kezdi. Most hallottam egy jó székely mondást: "Mikor lépegetsz előre a létrán, köszönj rendesen mindenkinek, hogy mikor jössz visszafelé, emlékezzenek rád."
És itt megint felmerül az állandó viták egyike. LION legyen az ember, vagy ne, de erről már írtam (én LION vagyok, más pedig nem az).

Nyilván lehet még sokkal több okot találni, de ezek azok, amiket én kiemelnék. Ha van heti 11-12 perced a gép előtt, úgy, hogy se dolgozni, se játszani, se Facebookni nincs kedved, törődj magaddal!

LinkedIn-Képzés segít, ha több kérdésed van. Rövidesen jön az angol oldal is.

Az inc.com nyomán

LinkedIn Képzés logóSzeretnél többet megtudni a LinkedIn-ről magyarul, hatékonyabban használni a LinkedIn-t, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a céged hogyan kommunikálhat jobban a LinekdIn révén?

Keresd meg a LinkedIn-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr994619992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása