linkedin_tolcser.jpgCover letter, Motivációs levél, Fedlap, Cover page... Igen, a Summary, azaz az Összefoglaló tényleg mindezeket magában foglalja, sőt. Míg az első négy az egy-egy állásra, munkakeresésnél íródik - azaz a mindennapokban már senki nem olvassa, addig a Summary mindig ott marad a LinkedIn Profilon.

 

LinkedIn summaryA Summary egy keresőszó gazdag, 2000 karakteres szöveg (ahogy látszik, nekem fontos, hogy a LinkedIn Képzés magyarul van), amit mi írunk magunkról, hogy ügyfeleink vagy a HR-esek könnyebben megtaláljanak minket. És csak azok találjanak meg, akiket mi szeretnénk.
Azaz, ha azt látja csak a szakembereket kereső HR keresése, hogy "programer", akkor be fog próbálkozni a CNC maró gép programozástól a PHP-n át a NASA speciális programozásával. Ha viszont itt a Summary-ben és alatta a Specialities-ben (keywords/kereső szavak) megfelelően leírjuk a szövegben, hogy mi mikrorobotok meghajtásának a programozásában vagyunk szakértők, biztos csak olyan megkereséseket kapok, amik relevánsak. Lehet, hogy épp a NASA-tól.

Ahogy az a képen is látszik, vannak karakter limitek. E szerint maximum 2000 karaktert írhatok a Summary-be, míg a Specialities-be 500-at.

A képen az is látszik, hogy tagoltan, szellősen írtam, mert az első 3-5 másodpercben, amikor az interneten megérkezünk egy weblapra, ennyi idő alatt döntjük el, hogy maradunk, vagy megyünk. Az igaz, hogy a Summary-re már le kell görgetni, de itt sincs több időnk, igaz, már fent a LinkedIn Profilban elnyertük a bizalmat.
Tehát szellősen, sorközökkel és még csillagokkal is elválasztom a szöveget.

A Specialities-ben a cél a minél pontosabb kereső szavaink megléte.

Ahogy látható, a Summary-ben megjelenő URL marad szöveg, de mivel a Google találati listáján előre kerülünk, így minden lehetőséget ki kell használni.

Ahhoz, hogy jobb találati eredményeket érjünk el, kell még a napi 9 perc aktivitás is.

LinkedIn Képzés logóSzeretnél többet megtudni a LinkedIn-ről magyarul, hatékonyabban használni a LinkedIn-t, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a céged hogyan kommunikálhat jobban a LinekdIn révén?

Keresd meg a LinkedIn-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr234732697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása