advanced-search.jpgA napokban olvastam egy okos dolgot, amit már magam is kerestem. És most közzé is teszem.
Azt gondolom, hogy a HR-esek is szeretni fogják ezt. Bár mindenkinek hasznos.

Ez pedig az okos keresés.

Gondoljunk csak bele. Keresünk egy marketingest a LinkedIN-en. Annyit tudunk, hogy Magyarországon él. Mit tudunk olyankor tenni, ha ez a marketinges kívül esik a mi harmadik szintű ismerősi körünkön is?

Beírom a LinkedIN Advanced keresőbe a Keywords-nél a megfelelő keresőszót, ebben az esetben a marketing szó volt ez.

Ki is jött néhány olyan találat, akiknek én csak a keresztnevét és a vezetéknevének kezdőbetűjét látom. Megkeresem a megfelelő embert, akinek a vezetéknevét is tudni szeretném. Kijelölöm a szakmai fősorát (Professional headline), Ctrl+C-vel (vagy egér jobb gombbal) kimásolom. 

li-smart-search.jpgEz elsősorban kisebb kutatási területen működik. Mert ha azt találom csak, hogy "Engineer at Shell"-nél, akkor nem vagyok előrébb. Bár, ha tudom, hogy hol él a keresett személy, máris sikeresebb lehetek az Advanced keresésben, ha a helyét (Location) is beállítom.

És itt jön a trükk, megnyitom a Google keresőjét és a kereső sorba bemásolom a kimásolt szöveget. Ide is beírhatom segítségként, például azt, hogy Mumbai.

És azonnal megkapom a várt eredményt.

Sok sikert a hatékony találásra!

 

 

 

 

LinkedIn Képzés logóSzeretne többet megtudni a Linkedinről magyarul, hatékonyabban használni a Linkedint, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a cég hogyan kommunikálhat jobban a Linekdin révén?

Keresd meg a Linkedin-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr534686535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása