lathatosag.pngSokan a Linkedinen nem is annyira a Trend miatt vannak, hanem, mert munkát keresnek. Azaz a Trend és a Munka iránti érdeklődés vonza az embereket a Linkedinre.

És ez nem csak Magyarországon van így.

A Linkedin legutóbbi blogja ír erről a legutóbbi bejegyzésében.

1. A legfontosabb ma a "kiválóan kereshetőség"

A Skillekre (készség) utaznak a HR-esek, azaz azzal segítünk a legtöbbet, ha ezt jól használjuk.
A Skilleket használjuk az Endorsement-nél is (tanúsítás), tehát nagyon fontos karban tartanunk a tanúsításainkat.
Ugyanakkor a készségeinket a volt jelenlegi pozíciónkban is meg kell említeni. S ha ezt több különböző állásban is használtuk, akkor érdemes többször leírni. Figyeljünk arra, hogy NE legyen túloptimalizálva (egészségtelenül felturbózva a szöveg keresőszavakkal), mert lehet, hogy egyszer valaki elolvassa a Linkedin Profilunkat és akkor kiborul a bili.

Ilyenekre gondolok:
"A cégünk online felületeit tartom karban, blogot írok a cég szakmai blogjában."
"Online tartalom fejlesztéssel foglalkoztam, szakmai blogot írtam."

És erre akkor is figyeljünk, ha nagyon jó helyen dolgozunk. Mert a toborzók folyamatosan figyelik a munkaerőpiacot és minket is látnak. S őket ezek az egészségesen kitöltött profilok megfoghatják... És egyszer csak minket hívhatnak be egy jobb pozícióra.

LinkedIn Képzés logóSzeretne többet megtudni a Linkedinről magyarul, hatékonyabban használni a Linkedint, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a cége hogyan kommunikálhat jobban a Linekdin révén?

Keresse meg a Linkedin-Képzést +36 70 932 8054

In English you can find us on DrLinkedin.com

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr945104562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarooo A Kifizető(dő)Eszköz · http://hungarooo.org/ 2013.09.27. 23:36:25

Re: "Sokan a Linkedinen nem is annyira a Trend miatt vannak, hanem, mert munkát keresnek. Azaz a Trend és a Munka iránti érdeklődés vonza az embereket a Linkedinre."

- ezzel azért vitáznék, a hazai gyakorlatot illetően...

esetleg van valami felmérésed erről?
süti beállítások módosítása