linkedin_job_seeker.pngSokszor kérdezik tőlem, hogy mit tegyen valaki, aki munkát keres, hogy használhatja jobban ki a Linkedin-t.

Olvastam egy jó blogot, amit Taubert István ajánlott nekem. Ennek és a korábbi blog bejegyzéseimnek köszönhetően írtam meg ezt az anyagot.

  1. Rendszeresen jár rendezvényekre? Gyűjti a névjegykártyákat? Mit csinál velük? Legjobb, ha mindet lefényképezi egy névjegy scanner app-al (CamCard/Android; CamCard/iPhone; CamCard/Windows Phone) ami össze is csatolja a Linkedin-en új üzleti ismerősével.
  2. Mindig használjon helyesírás elemző, nehogy a Skill-ek között véletlen elírásból baj legyen.
  3. Legyen komolyabb, összeszedettebb és ugyanakkor olvasmányosabb a Summary-je (Összefoglalás). Ez a profilja elején van, így valószínűbb, hogy elolvassák.
  4. Legyen aktív, ha kell, bátran írjon kapcsolatainak. Kérjen tőlük segítséget.
  5. Írjon érdekes, kreatív fősort.
  6. Adjon, mielőtt szüksége lenne kérni.
  7. Írjon ajánlásokat legfontosabb ismerőseinek, akiktől szívesen olvasna ajánlást magáról.
  8. 9 perc. Ennyit szánjon magára a Linkedin-en minden nap. MINDEN NAP!
  9. Több mint két és félmillió céges oldal van a Linkedin-en. Használja ezeket az oldalakat. Kövesse őket, ha érdekli, hogy mit tud ez a cég adni Önnek.
  10. Mentsen el álláskereséseket - eztán a Linkedin dolgozik Ön helyett és, amint van egy olyan állás ajánlat, jelez.
  11. Egyértelműen fejezze ki, hogy milyen eredményei voltak az előző állásaiban. Röviden, egyértelműen, folyó szövegben, keresőszó erősen, áttekinthetően.
  12. Kapcsolja össze Linkedin profilját a Facebook (kapcsolat építők esetén ellenjavallt), Twitter, blog, about.me, stb. fiókjaival.
  13. A Skill részt folyamatosan tartsa karban. NE legyen Skill-jei között az anyanyelve és az egyéb nyelvek, amiket beszél, ha a szakmai tudását fontosnak tartja.
  14. Küldjön személyes megkereséseket, kezdje velem. Mindenkinek válaszolok.
  15. A Linkedin profilja és az Önéletrajza nagyon kell, hogy hasonlítson. Akár a Linkedin profiljából is csinálhat önéletrajzot.
  16. Legyen a Linkedin Profilja 100%-os.
  17. Használja az Endorsment (elismerés) funkciót. Én ezt csak az általam igazán ismert szakembereknek használom és csak azon skill-re (készség), amit ismerek is.
  18. Havi 2-3 alkalommal módosítson valamit a Profilján.
  19. A csoportjaiban, ahol tag, tud állást keresni. Mint például itt: Hungary Business Society
  20. Ismerje és tudja a saját érékét. És azt, hogy mit tud a cégének, közösségének, hálózatának adni. És ezt adja is.
  21. Legyen Önnek is saját Linkedin URL-je, mint nekem: hu.linkedin.com/in/tamasbanki - ha szeretne ilyet: linkd.in/TamasBanki keressen meg a Linkedin Képzés oldalán.
  22. Ahol csak megfordul (blog comment, email, Facebook Twitter) ossza meg Linkedin URL-jét, vagy készítsenLinkedin gombot.
  23. Emlékezzen rá, a Linkedin egy énmárka építő, fejlesztő eszköz. Használja a keresőszavait. 8%-nál NE többször, inkább használjon szinonímákat.
  24. Használja a Twitter fiókját, amit itt állíthat be, hogy az összes bejegyzését automatikusan megossza.
  25. A Summary-jébe tegye be a Twitter, about.me, blog linkjét és weboldalát.

LinkedIn Képzés logóSzeretnél többet megtudni a LinkedIn-ről magyarul, hatékonyabban használni a LinkedIn-t, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a céged hogyan kommunikálhat jobban a LinekdIn révén?

Keresd meg a LinkedIn-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr124945710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarooo A Kifizető(dő)Eszköz · http://hungarooo.org/ 2012.12.09. 23:07:25

Először is köszi a látogatókat, illetve feliratkozóimat! ;)

Amit kiemelnék: az about.me , akár mint portfólió oldal, vagy mint személyes gyűjtő oldal, ami célszerű, ha személyneved, de cég, vagy márka de domain neved is lehet ;)

Másik dolog ami, kimaradt: QR kód, ami mehet névjegyre, mail, postai levél, illetve borítékra...

QR kód /a "kockás" vonalkód :D / ami a közhiedelemmel ellentétben, lehet URL, telefonszám, szöveg: pl teljes névjegykártya..

Itt egy QR kód generátor, használjátok egészséggel!

qrcode.kaywa.com/
süti beállítások módosítása