50.jpgNem állhat meg az ötvenen túli korcsoport sem. Mert ugye, nem csak a 20 éveseké a világ.

Az internet nélkül ma már nem lehet munkát találni.

A Linkedin ebben is segít.

Mert mi az, amiből több van egy 50-en túlinak, mint egy 30 alattinak? Igen, bölcsessége, és kapcsolata.

Higgyük el, hogy a kapcsolati háló nem ördögtől való dolog. Ha új állást keresünk és van 3-500 kapcsolatunk a Linkedin-en, akkor biztos találunk valakit, aki az első szintű kapcsolataink közül ott dolgozik, vagy akin keresztül másod szinten elérhetjük a kívánt céget.

És az öt tanács (nem csak) az ötvenentúli álláskeresőknek, a Linkedin hivatalos blogja alapján.

1. Legyen egy komoly email címe:

mintajanos@mintaemail.hu küldje el ezt az email címet az összes ismerősének. Bátran kérje meg őket, hogy tartsák észben Önt, és ha hallanak egy állást, vagy ismernek valakit, akihez fordulni lehet tanácsért.

2. Csatlakozzon a Linkedin-hez (kérjen segítséget tőlem):

Építsen egy 100%-os Linkedin Profilt, írjon hozzá egy jó szakmai fősorral, adjon hozzá egy profi fotót (Profi fotós: Mayer András) munkatapasztalait sorolja fel, írja be mind az összes képzést, egyetemet, technikumot, továbbképzést, tanfolyamot, ahová járt, az önkéntes tevékenységeit, szabadalmakat, cikkeit, könyveit, diplomáit, okleveleit, a nyelveket és használjon Linkedin alkalmazásokat. Vagy ha már van Linkedin Profilja, akkor frissítse azt. Napi 9 percet ha foglalkozik a Linkedin jelenlétével, profiljával, az látszani fog.

  • Így bárki megszerezheti Önről azt az információt, aminek köszönhetően Ön lesz a befutó. Írja be az érdeklődési körét, hobbijait az Additional Information részre. Tegye közzé készségeit a Skills beállításaival.
  • Ne szégyelljük az önkéntes munkákat, mert a HR-esek 40%-a (az USA-ban) olybá veszi, mint a fizetett állás. És ez ma már valószínüleg hazánkra is igaz.

3. Ismerkedjen, "netwörköljön":

Keresse meg régi és mai kapcsolatait a Linkedin-en. Hívja meg őket (de NE küldjön meghívó özönt, mert az SPAM-nek tűnhet), hogy vegyék fel Önnel kapcsolatot. Adjon Ajánlást a volt és a mai kollégáinak, majd kérjen tőlük is. Lépjen be az egyetemi öregdiák csoportokba, a szakmai és a lokális csoportokba, mint például a Hungary Business Society-be, ami a legnagyobb és legaktívabb magyar üzleti oldal. Legyen Ön is aktív tagja a csoportoknak, így erősítve saját pozícióját.

4. Csatlakozzon a Twitter-hez:

Kövessen embereket, cégeket, rendezvényeket. A fiókja legyen a saját neve, mint az enyém: twitter.com/TamasBanki, szóljon hozzá, ossza meg, amit fontosnak tart. Naponta olvassa át.

5. Ne legyen egy penészvirág:

Legyen aktív, válaszoljon, írjon, legyen aktív. Kövessen beszélgetéseket, vegyen részt bennük. Ismerkedjen, ismerjék meg az Ön szakmai véleményét.

NE feledje, a HR-esek is emberek és az aktív embereken inkább megakad a tekintetük. Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzám, Bánki Tamáshoz, Magyarország első Linkedin Tanácsadójához.

LinkedIn Képzés logóSzeretnél többet megtudni a LinkedIn-ről magyarul, hatékonyabban használni a LinkedIn-t, Céges oldalat építeni, vagy megtudni a céged hogyan kommunikálhat jobban a LinekdIn révén?

Keresd meg a LinkedIn-Képzést +36 70 932 8054

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr634807226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása